Bio Fabijańscy



Makaron wytwarzamy w 100% z ekologicznej mąki orkiszowej, gryczanej, żytniej lub ryżowej i żywej wody źródlanej Kapellanka,
której źródło znajduje się wśród czystych pól i łąk Gór Kaczawskich…

Skład makaronów:

  • Ekologiczna mąka pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej (w wiekszości są to mąki pełnoziarniste)
  • Woda Kapellanka - krystalicznie czysta, prosto z naturalnego źródła, filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat. 
    Z niezmiennym i bogatym składem mikroelementów oraz zachowaną biologiczną czystością. Źródło znajduje się w paśmie Gór Kaczawskich, poniżej wzgórza Kapella - stąd jej nazwa.

Co oznacza maka PEŁNOZISRNISTA?
Pełnoziarnistośc oznacza, w skład mąk wchodzą całe ziarna, łącznie z okrywą owocowo-nasienną i zarodkiem. To z kolei oznacza, że większość pożytecznych składników jak błonnik pokarmowy, składniki mineralne, białka i tłuszcze i witaminy są zostawione i trafiają na Państwa talerze.
Gdy do diety wprowadzimy potrawy z mąk pełnoziarnistych, suplementy w postaci czystego błonnika są zbyteczne. Ilośc składników mineralnych również jest na wyższym poziomie.To zalety pełnoziarnistości.
Cechą chrakterystyczną makaronów z mąki pełnoziarnistej jest kolor - od beżowego po brązowy, zaleznie z jakiego zboża oraz wyrazisty smak.
Mają równiez grubszą teksturę, są twardsze i mniej rozciągliwe. Chłoną wiecej wody i z tego wzglądu należy gotować je nieco krócej niż makarony zwykłe, ale to zależy również od indywidualnych upodobań. 
Posiadają wysokie walory kulinarne - są po prostu smaczne : )

DLACZEGO woda źródlana Kapellanka, a nie kranówka?
Wszystko co znajduje się w wodzie źródlanej, pozostaje w makaronie. 

Ostatnie badania i wnioski z nich wypływające są ... zadziwiające. Fizyka, biologia, matematyka - wszystko łączy się ze sobą, naturalnie!
Przecież to wiedza o naturze. Również - zadziwiajacej naturze wody, która jest substancją jedyną we Wszechświecie, mającą właściwości 
odmienne od wszystkich innych substancji które znamy. 

Nasz mózg składa się w 90% z wody. Można usunąć dużą część mózgu (szarych komórek) i ciągle normalnie egzystować. 
Lecz gdy usunie się wodę, mózg przestaje działać. To samo dotyczy struktury DNA. Łańcuch DNA jest upakowany molekułami wody i jeśli usuniecie wodę łańcuch się rozpadnie.

Cząsteczki wody łączą się w grupy, tworząc określoną,  harmonijną strukturę. Możemy to zobaczyć w płatkach śniegu.
Taką strukturę ma zdrowa, naturalna woda. Struktura wody (kształt połączeń) jest tworzona poprzez wibracje cząsteczek wody.
Cząsteczki wibrując przekazują informację tworząc określone połączenia między cząsteczkami.
Moąna to porównać do tworzenia słów i zdań z liter. Ostatecznie budujemy przekaz informacyjny.

Każda cząsteczka wody zawiera w sobie całą historię, również tą najnowszą: 
zanieczyszczenia, promieniowanie, niewłasciwe urządzenia, którymi płynie bądź jest "wyciskana" z ziemi.
Te negatywne informacje odbijają się w jej strukturze: jest asymetryczna, zdeformowana, zawiera błędy.
Nie tworzy takich pięknych, symetrycznych gwiazdek. Nie pasuje do komórek naszego organizmu. 
Nasz organizm jest nieprzygotowany do przyjmowania wody o takiej budowie.  

Więc decydujące jest, jaką wodę używasz do jedzenia i picia, ponieważ Twoje komórki 
absorbują oddzielnie każdą molekułę, wody poprzez cienką rurkę w membranie komórki 
i jeśli ta molekuła nie ma odpowiedniej geometrii Twoje komórki jej nie wpuszczą.

Możesz, więc pić bardzo dużo, a Twoje komórki będą ciągle odwodnione.

Dlatego nasz makaron wytwarzany jest na naturalnie żywej wodzie, która ma dziewiczą strukturę (geometrię)
i pełna jest pozytywnych informacji, które ożywiają Twój organizm - woda źródlana Kappelanka.


Podstawowe informacje

Nazwa firmy Bio Fabijańscy
Adres ul. Działkowicza 34 58-506 Jelenia Góra, 
Telefon 500 619 824
E-mail biuro@bio-fabijanscy.pl
Strona WWW http://www.bio-fabijanscy.pl
Wyślij zapytanie